30 september 2019

Open dag een groot succes!

Fysiotherapie Oud Zuid, een begrip in de wijk. 

 

En dat al 20 jaar! Op zaterdag 21 september vierde Fysiotherapie Oud Zuid haar verjaardag met een goed bezochte open dag. De praktijk die voorheen gevestigd was aan de Klaverlaan maar inmiddels al weer heel wat jaar aan de Dovenetellaan 61 zit opende haar deuren voor jong en oud.  Eigenaren John Mertens en Dorry Veltman verwelkomen met trots wijkbewoners, jong en oud en genodigden in de recent bijna geheel vernieuwde praktijk. 

 

De zorg verandert  en de praktijk verandert mee. Zo maakt sinds enkele jaren naast de behandelkamers en de oefenruimte met fitnessapparatuur, ook een ruime gymzaal onderdeel uit van de praktijk. Hier worden beweegprogramma’s voor jong en oud aangeboden, kan de kinderfysiotherapeut heerlijk oefenen en kan er een parcours uitgezet worden gericht op valpreventie. Ook vandaag is de gymzaal geopend en zien we jongeren en ouderen aan de slag onder leiding van de (kinder)fysiotherapeuten en de oefentherapeut. Naast de gymzaal zien we ook nieuwe vloeren, een nieuwe (AVG verantwoorde) indeling van de entree en ruime gemoderniseerde behandelkamers. 

 

Om 11 uur staat er een heus ontvangstcomité klaar bij de finishlijn van de COPD Challenge dat de trotse lopers een feestelijk welkom heet. “Bij Fysiotherapie Oud Zuid kijken we niet alleen naar de klachten op dit moment, maar proberen we mensen stap voor stap naar een gezondere leefstijl te begeleiden. Hier hoort bij dat we niet alleen de klachten willen verhelpen, maar ook de handvatten bieden om zelfstandig bewegen verder uit te breiden.” 

Alle wandelaars ontvangen een leuke goodiebag en krijgen een heuse medaille omgehangen. Tijdens de afgelopen 20 weken is er in groepen van verschillende niveaus buiten gelopen en hebben de wandelaars hun loopafstand verbeterd, maar ook het vertrouwen in hun eigen kunnen vergroot. “We zien schitterende resultaten en zullen de deelnemers komende tijd ook aanmoedigen om dit door te zetten, ook na afloop van de Challenge!” aldus een van de begeleidende therapeuten. 

 

Verder konden de mensen verschillende therapieën uitproberen. Sommigen namen plaats in de OriGENE, een therapeutisch apparaat wat een positief effect heeft op rugklachten en een ander waagde zich op het valpreventieparcours en probeerde zonder kleerscheuren de overkant te halen.

De kinderen vermaakten zich met de ballonnenclown, die fantastische figuren maakte voor hen.  En  in de gymzaal konden de kinderen balansspelletjes doen o.l.v. de kinderfysiotherapeut.

 

Het hele team van Oud Zuid was aanwezig om specifieke vragen te beantwoorden, de mensen rond te leiden en goodiebags uit te delen.

Dit alles onder het genot van een kopje koffie of thee met wat lekkers. De bus van Ome Joops Tour zorgde voor gezellige muziek wat zeker de aandacht trok in de wijk.

 

Aan het eind werden de 3 stoelmassages verloot en inmiddels zijn de winnaars op de hoogte gebracht.

 

Het team van Fysiotherapie Oud Zuid kijkt terug op een hele geslaagde en bovenal ook gezellige verjaardag. 

 

Heeft u het gemist? Ga dan gerust eens een kijkje nemen in deze moderne praktijk!

 

 

Fysiotherapie Oud Zuid, een goede keuze.

Eerdere nieuwsberichten

 • Kinderfysiotherapie bij Fysio Oud Zuid

  5 juni 2019
  Kinderfysiotherapeut Marije verteld over haar bijzondere vak.
 • Hangende pubers

  18 april 2019
  Wat te doen bij houdingsproblemen bij jongeren. Wat zijn de oorzaken en wat de consequenties?
 • Houd fysiotherapie voor COPD in de basisverzekering

  14 december 2018
  juist voor COPD-patiƫnten is bewegen van levensbelang... Teken de petitie