Fysiotherapie bij ouderen 

 

Fysiotherapie bij ouderen richt zich op het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang om de kwaliteit van leven te behouden en/of vergroten

Waarom specifieke zorg voor ouderen?

Veroudering is een natuurlijk proces. Door de huidige ontwikkelingen in de maatschappij neemt door een actieve en gezonde levensstijl de levensduur toe. Hierdoor blijven een steeds grotere groep ouderen langer zelfstandig wonen. Met de ouderdom kan men meer last krijgen van beperkingen en /of aandoeningen. 

 

Fysiotherapie bij ouderen richt zich op het behouden of vergroten van de zelfredzaamheid en het voorkomen van achteruitgang om de kwaliteit van leven te behouden en/of vergroten.  Dit kunnen wij behandelen in de praktijk of aan huis in uw eigen omgeving.  Wij werken nauw samen met de huisarts, ergotherapie, thuiszorg, familie, mantelzorgers en de eventuele andere hulpverleners die betrokken zijn. 

 

U kunt bij ons o.a. terecht voor:

- Oefentherapie voor mobiliteit, kracht , balans en conditie

- Valpreventie bij angst om te vallen of als u al een keer gevallen bent

- Loopproblemen, advies tav (loop)hulpmiddelen

- Pijnklachten bijv. door artrose, osteoporose, reumatoïde artritis

- Advies bij transfers

- Neurorevalidatie voor verschillende neurologische aandoeningen. Denk aan bijv. dementie, een beroerte (CVA), een TIA, ziekte van Parkinson

Aangesloten netwerken

Wij zijn aangesloten bij ParkinsonNet. ParkinsonNet is een landelijk netwerk van zorgverleners die gespecialiseerd zijn in het behandelen en begeleiden van parkinsonpatiënten en patiënten met parkinsonisme. 

 

Voor meer info kijk op:  www.parkinsonnet.nl

                                          www.parkinsonzorgzoeker.nl

                                          www.helpikhebhersenletsel.nl

 

Vergoeding

Voor vergoeding van de behandeling gelden dezelfde regels als bij reguliere fysiotherapie. Voor behandeling aan huis is wel een verwijzing nodig waarop specifiek vermeld staat dat behandeling aan huis plaats moet vinden.