Shockwavetherapie

Shockwavetherapie is een van de behandelmethode voor pijnklachten aan pezen, spieren en gewrichten. Daarnaast is shockwavetherapie wetenschappelijk bewezen effectief. Altijd als onderdeel van een totaalaanpak.  

Hoe werkt shockwavetherapie

Shockwavetherapie kent verschillende technieken en toepassingen. RSWT (Radiale Shockwave Therapie) is mechanisch opgewekt waarbij er via een behandelpistool drukgolven het lichaam in worden gestuurd. Deze vorm van shockwave wordt veruit het meest gebruikt en is in veel gevallen effectief bij pijn. FSWT (Focussed Shockwave Therapie) is erg specialistisch en voeren wij niet uit bij Fysiotherapie Oud zuid.

 

Niet pijnlijk

We behandelen  direct bovenop de pijn locatie en alleen het te behandelen weefsel wordt hierdoor “geraakt”. U ervaart enkel lokaal een licht onaangenaam gevoel.

 

De effectiviteit van shockwavetherapie

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat, bloed circulatie verbeterd en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Het verminder direct de pijn waardoor u beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwavetherapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is!

 

De voordelen van shockwavebehandeling

- Nauwkeurige behandeling direct op de locatie

- Gezond weefsel wordt ontzien

- Geringe foutmarge door begeleiding van echografie

- Snel en soms zelfs direct al effectief en minder pijn

- De behandeling is niet pijnlijk

- Voorkomt onnodig veel fysiotherapie behandelingen

 

Shockwavetherapie een oplossing voor pijn

Shockavetherapie is zeer effectief bij pees-, spier- en gewrichtspijn. Wanneer een ontsteking chronisch wordt nemen de mogelijkheden tot herstel af. De lichaamseigen cellen worden “moe”  en fysiologische herstelprocessen komen stil te liggen. Shockwavetherapie bevorderd het lichaamseigen herstelvermogen direct op de pijnlocatie.

 

Behandel indicaties zijn o.a.:

- Hielspoor/onderzijde voet

- Achillespeesontsteking 

- Kniepees/knie algemeen 

- Enkel & knie artrose 

- Slijmbeursontsteking knie

- Shin splints/scheenbeen 

- Hamstring/ achterzijde bovenbeen 

- Slijmbeursontsteking heup

- Heupklachten 

- Piriformis/ bil 

- Schouder & schouder pezen 

- Slijmbeursontsteking schouder & algemeen 

- Tenniselleboog & Golfelleboog 

- Pezen rond de pols 

- Dupuytren & triggerfinger  

 

Meer informatie: www.shockwavenet.nl